След изявлението на ВМРО, че партията няма да подкрепи нито един

...
След изявлението на ВМРО, че партията няма да подкрепи нито един
Коментари Харесай

Каракачанов: В неделя ще гласувам за Ваня Григорова! Омръзна ми да ни правят на глупаци!

След изказването на Вътрешна македонска революционна организация, че партията няма да поддържа нито един от двамата претенденти за балотажа за кмет на столицата в неделя, Епицентър.бг  потърси за коментар почетния ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

 

В неделя ще гласоподавам за Ваня Григорова! Омръзна ми да ни вършат на простаци!, безапелационен бе Каракачанов пред Епицентър.бг

 

И разясни, че ВМРО-София би могла да обмисли да промени позицията си и би подкрепила претендентът на " Левицата " и Българска социалистическа партия, в случай че той отговори на няколко от значимите за гласоподавателите на воеводите въпроси.

 

Ето го и цялото изявление с Красимир Каракачанов и мнението му за ниската изборна интензивност, абсурда с кода на машините, идния балотаж в столицата.

 

- Г-н Каракачанов, каква е оценката Ви за първия тур на местнияте избори?

- Изборите в страната демонстрираха неща, които към този момент са наклонност. Първо, в случай че на предишните избори, на 2 април, гласоподаваха 40%, от тях 5% гласоподаваха с бюлетината „ Не поддържам никого ”. Тоест, действително гласувалите за партиите, които са през днешния ден в Народното събрание, са 35%. А на тези локални избори гласоподаваха към 35% от имащите право на глас в България. Така, като махнем графата „ Не поддържам никого ”, ще видите, че не повече от 32% от имащите право на глас са дали своят вот.

 

- На какво съгласно Вас се дължи все по-ниската изборна интензивност на национално равнище?

- Хората просто стопираха да имат вяра, че с избори и с демократични средства нещо може да се промени в България, тъй като и на тези избори, както и на последните парламентарни всичко беше един корпоративен избор, за ужасно доста пари, скъпи акции и пазаруване на гласоподаватели. Хората просто не имат вяра на партиите от „ сглобката ”, която ни ръководи, не имат вяра, че по естествен метод нещо може да се промени.

 

- Какво е мнението Ви за абсурда с кода на машините и последвалата анулация на машинното гласоподаване?

- Особено фрапиращ беше случая с решението на ЦИК в петък да махне машините. Аз съм срещу машинното гласоподаване, тъй като такова машинно гласоподаване няма на никое място в Европа, само че фактът, че и сходна операция беше осъществена и хората още веднъж бяха комплицирани, докара до това ниско равнище на изборна интензивност. И това беше задачата на партиите от „ сглобката ” - посредством твърдите електорати и купения избор да си нагласят претендентите, които би трябвало да завоюват съгласно тях.

 

- Успяха ли?

- Не. На някои места се получиха изненади и най-голямата изненада е в София, а точно с това, че опитът на ГЕРБ да изхитрува и да извади нетрадиционен за себе си претендент в лицето на Хекимян, на процедура си вкараха автогол и той е трети на изборите, което е още веднъж проваляне за тях и е заплашителен пестник на гласоподавателите в София по отношение на политиката и практиката на ръководство на ГЕРБ в София.

 

- Какво мислите за претендентите за кмет на столицата, който ще се борят за кметското кресло - Васил Терзиев и Ваня Григорова?

- На балотажа отиват две кандидатури – претендентът на „ сглобката ” Терзиев, повдигнат от ПП-ДБ, за който, няма какво да се лъжем, още веднъж стоят корпоративни ползи и нищо друго. Фактът, че самият Терзиев преди четири години е бил един от обсъжданите претенденти на Българска социалистическа партия, а четири години по-късно се явява като претендент от тъй наречените либерали-евроатлантици - Политическа партия и Демократична България демонстрира, че тук не става въпрос за някакви идеологически полезности, а за нещо друго. Става въпрос за следващата скица, при която ресурсите на София от ръцете на ГЕРБ попадат в ръцете на Политическа партия и Демократична България. Нищо повече. Няма грижа за хората, нито някакво предпочитание да се работи за проблемите на София. Става въпрос за „ ти на мене, аз на тебе ”, този филм го гледаме в София към този момент 18 години.

 

- За кого ще дадете своя глас на балотажа в неделя?

- На втория тур нещата не са известни, както се пробват да ни изясняват и някои анализатори, и някои „ верни ” медии, че надали не Терзиев е спечелил. Лично аз, който в никакъв случай не съм дал своя вот за претендент на Българска социалистическа партия, на тези избори ще отида и ще гласоподавам на втория тур за Ваня Григорова. Много е просто! Омръзна ми да се пробват да ни вършат на простаци.

 

- По-рано днес ВМРО – София популяризира позиция, че няма да поддържа нито един от двамата претенденти на втория тур? Защо?

- Нашият претендент за кмет Карлос Контрера е изпратил лист с въпроси и на двамата претенденти – Терзиев и Григорова. (бел.ред. Ще възбраните ли София прайд? Ще забранявате ли Луковмарш? Ще приемете ли програмата на Вътрешна македонска революционна организация за поощряване на образованата раждаемост?) За хората, които поддържаха нас, е доста значимо дали някой от претендентите ще си направи труда да отговори на тези въпроси и те ще си решат сами какво да създадат. Но аз мисля, че рационалните, естествените хора, които желаят този циничен модел на ръководство в София, този мафиотски модел на ръководство в София да завърши няма да гласоподават за Терзиев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР